Echipa Cafeluţa de Dimineaţă a reuşit să facă şi un scurt interviu cu câştigătoarea concursului de fotografie de pe site-ul nostru, care a avut loc la începutul lunii mai. În cele ce urmează vă propunem să o cunoaştem împreună pe frumoasa care s-a ales cu o sesiune foto de la vestitul fotograf Iurie Rusu.

1. Cum ai decis sa participi la concurs?

Defapt, de îndată ce am aflat despre concurs m-am gândit “wow, cool trebuie să particip”, însă cînd am început să caut prin calculator şi nu am găsit nici o poză cu cafeluță.

M-am gândit că trebuie să fac neapărat una, idea unei poze acasă cu o ceaşcă de cafea mi s-a părut prea banală. Am decis sa fac o poza neordinară, ingenioasă, care chiar dacă nu câștigă, să atragă atenția celor ce o privesc.

2. Ai mai participat la concursuri de asa gen, adică pe rețelele de socializare?

Da, am câștigat la concursul celui mai original comentariu lăsat pentru Pizza Celentano pe facebook. Am fost să-mi ridic premiul în aceeaşi zi când am făcut şi poza de concurs pentru cafeluta.md. A fost probabil o zi cu noroc 23 aprilie !

3. Ai fost activă în promovarea fotografiei în concurs?

Nu, urăsc când primesc mesaje de genul “ajută-mă cu un vot, hai te rog votează-mă”. Am vrut poza să fie votată doar de oameni cărora într-adevăr le-a plăcut. Mă bucur nespus că juriul a apreciat originalitatea pozei.

4. Cum ți-a venit ideea pozei?

Era o zi frumoasă de luni, după Pastele Blajinilor, ne-am pornit la plimbare cu câinele în parc la “Valea Morilor”, obişnuim să luăm aparatul foto când plecăm undeva mai departe de casă. Ideea să fac poza pentru concurs acolo în parc mi-a venit cu câteva clipe înainte de a porni și repejor am pus în geantă o cănuță pentru cafea.

5. În poză, observăm un câine este al tău și cum l-ai convins sa pozeze?

Da, e cățelușa mea, o cheamă Chelsea, are un an şi jumate, o iubesc enorm. În timpul sesiunii nu a fost nevoie să o conving singură a intrat în cadru, este foarte mâncăcioasă şi era interesantă ce am eu acolo în cănuţă.

6. Ești studentă, tânără și îți place cafeaua, asta cunoaștem despre tine. Poți să ne vorbești puțin despre interesele și ocupațiile tale?

Da, sunt studentă la Economie, în paralel mai fac şi cursuri de Design Interior. Sunt o persoană foarte activă şi sociabilă. Îmi place să petrec cât mai mult timp în aer liber, cu prietenii (la primblare cu câinele, frigărui, picnicuri). Am şi un blog unde mă împărtășesc lumii, însă tot mai rar reuşesc să scriu un articol, încerc să nu depind de lumea virtuală. Îmi place fotografia, sper odată să devin un bun fotograf, am un Nikon D60 ce se chinuie doar cu mine şi tot aşteaptă ca stăpâna sa să se înscrie la cursuri de fotografie.

7. În urma concursului te-ai ales cu o sesiune foto. Ai deja ideii cum trebuie sa fie și unde?

Da, deja am decis cu Rusu Iurie că sesiunea foto va avea loc în sânul naturii, am ales împreună şi rochiile, încălţămintea, a rămas să stabilim data, în rest o să improvizăm pe loc. Eu consider ca pozele cele mai reușite, care vorbesc despre ceva sunt cele spontane, făcute pe neașteptate de model. Mă bucur nespus că sesiunea foto este cu Iurie, este un fotograf ingenios și talentat.

8. Ne dăm bine seama ca nu mergi în fiecare zi în pădure să-ți servești cafeaua. Unde obișnuiești să o savurezi dimineața?

Dimineaţa în general nu prea reuşesc să fac multe şi cafeaua se numără printre ele, cea mai mare parte a timpului mi-o fură plimbatul cu câinele, cafeluța o servesc din fuga prin casă.

9. Îți place să savurezi cafeluța în singurătate sau ce cei dragi împreună?

Desigur împreună cu cei dragi, când am mai mult timp la dispoziție. Nu iubesc singurătatea, mă strădui să petrec cât mai mult timp alături de familie şi prieteni.

10. Care este cafea ta preferata și cât de des o consumi?

Caffe Late e preferata mea. Încerc să consum mai rar, dar odată pe zi. Plăcutul câte puțin, dealtfel își pierde din valoare.

Un articol de Adriana Martiniuc

Sursa:  cafeluta.md 

Reclame