Ora: (30 august)  13:00 – 16:00

Locatie: Piaţa Marii Adunări Naţionale, Chişinău, bd. Ştefan cel Mare (posibil schimbări, urmăriți)

Pentru: Limba Română în Constituţia Republicii Moldova

Îţi iert pesimismul, într-un singur caz nu: când e vorba de viitorul neamului tău, căci a fi pesimist în ce priveşte viitorul neamului tău, înseamnează-a fi trădător de neam….” (Lucian Blaga)

Îndemn către toţi cei care simt româneşte şi prin venele cărora curge sînge RO-MÂ-NESC!!!

Libertatea fiecărui popor se află în propriile sale mîini. Libertatea poporului nostru se află în mîinile noastre, în mîinile tuturor generaţiilor, dar mai ales în mîinile generaţiei tinere care a studiat ISTORIA ROMÂNILOR şi care a studiat întodeauna, în pofida oricăror greutăţi şi atacuri – LIMBA ROMÂNEASCĂ. Această generaţie, care doreşte ca urmaşii săi să studieze la fel ISTORIA ROMÂNILOR, astăzi trebuie să o spună astfel, încît să fie auzită!
Înţeleptul general chinez din antichitate, Sun Tsu, spunea că pentru a distruge un popor “Ridiculizaţi tradiţiile adversarilor. Discreditaţi-le luminătorii de conştiinţă.”. EMINESCU, LUMINĂTORUL NOSTRU DE CONŞTIINŢĂ, A VORBIT LIMBA ROMÂNĂ! Să nu permitem a distruge acest adevăr – LIMBA NOASTRĂ ESTE LIMBA ROMÂNĂ!!! Nimeni nu are dreptul să fure unui popor ceea ce îi aparţine prin dreptul sîngelui vărsat de înaintaşii săi, dar care cere ca astăzi noi să fim aceia care să demonstreze că dubla descendenţă, dacă şi romană, nu este doar un motiv de orgoliu, ci o motivaţie de a sta drepţi în faţa oricărui atac la adresa demnităţii naţionale; noi să fim aceia care să demonstreze că a fi român înseamnă a trăi româneşte, a iubi româneşte, a simţi româneşte şi VORBI ROMÂNEŞTE; noi să fim aceia care să ne demonstrăm nouă înşine, dar şi lumii întregi, că acest popor nu este o entitate întîmplătoare, că nu au dreptate cei care ne spun că neamul nostru e un venetic pe acest pămînt.
Timp de 20 de ani, în Constituţia Republicii Moldova este scrisă o nedreptate ce loveşte în Adevărul Istoric al neamului nostru. Cei de ieri, cei de azi şi cei de mîine trăiesc această nedreptate zi de zi, o tolerează şi o plîng, se revoltă şi se smeresc, dar ce vom lăsa celor de după noi şi cum îi vom privi în faţă cu ruşinea laşităţii noastre?
Vino chiar tu la protestul PAŞNIC din 30 august 2011 şi cere ceea ce meriţi prin atitudinea ta românească şi sîngele care îţi curge prin vene. Cere înlocuirea sintagmei „limba moldovenească cu „limba română” în art. 13 alin. 1 din Constituţia Republicii Moldova. CERE CEEA CE ÎŢI APARŢINE, CERE INSTITUŢIONALIZAREA LIMBII ROMÂNE!

Părinţii noştri au luptat pentru ieşirea din Imperiul Sovietic, noi ce vom face pentru a le purta numele cu demnitate?

PROTESTUL VA FI UNUL PAŞNIC, orice provocare din partea oricui, trebuie ignorată!!!
Afirmarea identității românești nu afectează atitudinea faţă de identitatea grupurilor etnice minoritare (ucraineni, ruși, bulgari, găgăuzi, etc.) care locuiesc alături de noi în Republica Moldova. Trebuie să ne respectăm reciproc.

sursa: facebook.com