Astazi am avut placuta ocazie sa vizionez filmul „Nunta in Basarabia”, o co-productie moldo-romaneasca ce ilustreaza veridic multe nuante din viata cotidiana Basarabeasca, Lansarea in cinematografe in Chisinau a avut loc pe data de 17 septembrie, iar in Bucuresti va avea loc la data de 24 septembrie

Despre film

Un tânăr dirijor din Bucureşti şi o pianistă din Chişinău s-au căsătorit recent în România. Cei doi sunt nevoiţi să mai facă o nuntă, de data asta în Basarabia, pentru ca din darul de la rudele miresei să adune banii de avans pentru un apartament.

Cea de-a doua nuntă devine prilej de competiție între rudele tinerilor însurăței, iar situația e tensionată în plus de diferențele de obiceiuri și tradiții în astfel de ocazii. Deși în spatele discuțiilor despre ritualuri se ascund animozități care le sunt străine, cu rădăcini de ordin istoric și politic, mirele și mireasa sunt prinși în mijlocul acestei lupte de orgolii, care seamănă cu un meci româno-moldovenesc și scoate în evidență deosebirile de educație, cultură și convingeri politice dintre ei.

Va indemn sa vizionati comedia data la cinematograful GAUDEAMUS