CONFORM ALTOR SURSE:

Suspecte:

  • E 125, E 141,
  • E 150, E 171,
  • E 172, E 173,
  • E 240, E 241,
  • E 477;

Periculoase:

  • E 102 (extrem de nociv), E 110, E 120, E 124 (colorant alimentar roz, care produce tumori pe glanda tiroidã);

Toxice:

  • E 220, E 221, E 222, E 224 (produc boli intestinale); E 338,
  • E 339, E 340, E 341, E 407, E 450, E 461, E 463, E 465,
  • E 466 (afecteazã tubul digestiv); E 230, E 231, E 232, E 233 (produc boli de piele); E 200 (suprimã vitamina B12); E 320,
  • E 321 – antioxidanti din margarinã (cresc colesterolul); E311, E 312 (atacã sistemul nervos); E 330 – acidul citric sau sarea de lãmâie, cel mai periculos adaos cancerigen (produce boli ale aparatului bucal)

Cancerigene:

  • E 123, E 131, E 142, E 211, E 213, E 214, E 215, E 217, E230, E 631 – interzisi în SUA, Comunitatea Europeanã si  tãrile din fosta URSS.

E-urile bune*:

  • vitamina E naturalã E 306, antioxidant puternic (prezent în ficat, ouã, peste, soia);
  • vitamina C naturalã – acidul scorbic – E 300 antioxidant puternic
  • clorofila E 140 – colorant natural
  • lecitina E 322 – antioxidant natural
  • caragenon natural E 407, emulsifiant extras dintr-o algã marinã
  • E 421 – manitol de cofetarie.
*Acestea ar fi E-urile „bune”, atata tot ca daca stati sa il documentati pe fiecare veti vedea ca si ele s-a demonstrat ca sunt daunatoare.. cum am zis nu atat de daunatoare ca restul, adica nu cangerigen. Daca nu e cangerigen nu inseamna neaparat ca e bun.