Declaratia grupului de initiativa PRO DC
catre cetatenii si organele de drept ale RM

In contextul crearii coalitiei parlamentare majoritare, Alianta pentru Integrare Europeana, si a ignorarii de catre partidul comunistilor a primei sedinюe a noului Parlament al Republicii Moldova, Grupul de initiativa PRO DC, isi exprima univoc sustinerea pentru crearea si activitatea AIE, precum si pentru alegerea in functia de Presedinte al Parlamentului a domnului Mihai Ghimpu.

Intrucit leaderii si membrii AIE au dat dovadг de maturitate politica si responsabilitate punind pe prim plan interesele alegгtorilor, consideram formarea coalitiei ca fiind unica sansa viabila in vederea instituirii unei guvernari democratice, eficiente єi responsabile, care sa asigure bunastarea populatiei, respectarea drepturilor si a libertatilor fundamentale ale omului, integrarea europeana si reabilitarea imaginii Republicii Moldova in lume.

Оn acest sens, оndemnгm toюi oamenii de bunг credinюг, cetгюeni ai Republicii Moldova care sunt interesaюi de reabilitarea economicг, socialг єi politicг a югrii, sг susюina acюiunile alianюei єi sг se implice activ оn procesul de schimbare democraticг a Republicii Moldova.

Deasemenea, facem apel catre Curtea Constitutionala, Procuratura, SIS, CCCEC, MAI, sa respecte hotaririle Parlamentului, sa urmeze strict litera legii pentru a permite transferul legitim al puterii catre noua guvernare.

Solicitam Companiei Publice de Stat Teleradio Moldova reflectarea obiectiva si echidistanta a evenimentelor curente si transmiterea in direct a sedintelor Parlamentului Republicii Moldova.

Grupul PRO DC numara peste 7500 membri si este un grup de initiativa, neafiat politic, creat la 15.08.2008 intro retea sociala pe internet, membrii caruia sustin si incurajeaza activitatea tinarului primar de Chisinau Dorin Chirtoaca.

Ideile exprimate in acesta Declaratie sunt opiniile autorilor si nu apartin primarului Dorin Chirtoaca sau vreunui partid politic din Republica Moldova.

Aceasta declaraţie poate fi semnata aici:

http://www.petitiononline.com/dc3008/petition.html

Anunțuri