Exista o serie de versiuni ce vin sa arunce  un strop de lumina asupra provenientei initialelor OK, in continuare imi propun sa expun versiunile de provenienta pe care le cunosc eu, daca stii tu si altele poti sa lasi un comentariu ce contine versiunea ta 🙂

Pentru inceput putin despre cuvintul ca atare.

OKOK este un cuvânt din limba engleză (probabil un acronim), care înseamnă „bine”, ori „acceptabil”, în funcţie de context. Apariţia lui este de dată recentă (secolul 19), şi multe limbi l-au împrumutat, fiind astăzi o expresie aproape universală. Nu există un consens cu privire la ortografie: poate fi găsit sub formele „OK”, „O.K.”, „ok”, „okay”, „okee”, „okie”, „kay”, „k” sau „kk”.

Cea mai credibila dupa mine este cea ce spune ca in razboiul civil din SUA dupa o batalie se afisau ranitii si mortii. Cand armata nu avea pierderi se afisa „0 killed” (0 morti) de acolo provine expresia O.K.

O alta provenienta destul de credibila dupa mine este cea ce sustine ca cuvintul dat provine de la iniţialele lui Otto Kraus. Acesta din urma a lucrat la fabrica de automobile a lui Henry Ford, pe post de controlor tehnic de calitate. Orice masina care iesea de pe banda de montaj era considerata buna doar daca Otto Kraus isi stanta initialele pe caroseria ei, adica isi dadea OK-ul.

Alte surse sustin ca etimologic provine de la expresia din engleza „all korect”. Dar nu sti de ce cu „K”, ca doar in engleza se scrie „correct”.

Nustiu care e varianta corecta poate nici una din ele, dar as dori chiar foarte mult sa aflu de unde totusi vine cu adevarat OK-ul !

Pina atunci insa va doresc ca totul la voi sa fie OK!

OK

Reclame