Astazi 15 iunie trbuia sa aiba loc ultimul BAC si anume ala de la disciplana la solicitare. Mii de absolventi ai claselor a XII treziti care de la orele 6, care de la orele 7, iar unii ce traiesc in afara Chisinaului, chiar si la orele 5, se indreptau spre centrele de Bacalaureat , totii cu emotii dar si cu gindul ca “gata azi termin cu examenele de BAC”. Insa lucrurile nu au fost asa cum ar trebui sa fie, din cauza faptului ca nu se puteau accesa testele! Un numar mare de elevi (dupa surse neoficiale 10 licee, cifra ce nu o pot confirma cu precizie*) a fost nevoit sa astepte pina la orele 12 pentru a afla ca ultimul lor examen se anuleaza pe ziua de miercuri 17 iunie, pe cind in unele licee BAC-ul a avut loc astazi. Desi in mod normal testele trebuie sa se deschida la orele 9-00, la liceele unde a avut loc BAC-ul testele au inceput sa se deschida de la orele 10-15, mai rau deja de cei care au asteptat pina la 12 plecind acasa nervosi,disperati si cu o apriga revolta in suflet. Stiu ca Moldova e tara minunilor dar, totusi unde e dreptatea, cine o sa compenseze daunele atit morale cit si materiale ale absolventilor?… , de ce unii au scris azi, iar cineva miercuri? , de ce unii au scris un test, iar cineva va trebui sa scrie altul?, cine o sa intoarca banii celor ce au cheltuit azi pe drum 20 lei, 10 lei ,6 lei pe drum si unde mai pui si o sticla de apa ce te poate salva de dogoritoarea vreme de afara dar si din salile de sport unde stau zecile de elevi inchisi de la 8-30 pin la 12 in asteptarea unui test ce in cele de urma se amina.

Intrebarea mea retorica e ce face ministerul invatamintului si la ce se gindeste? Este BAC-ul de azi anulat pentru liceele din toata republica sau numai pentru cei ce nu au avut posibilitatea de a-l scrie azi?

*daca stii un liceu ce s-a confruntat cu problema data te rog lasa un comment cu denumirea liceului p-u a putea totusi stabili concret liceele ce au fost discriminate

Anunțuri