Defapt nici pina azi nu stiu cine a cistigat alegerile de pe 5 aprilie, dar ma uit si eu cam chioris cind vad in ograda vecinele din bloc ce se bucura de victoria comunista. Ma uit la ele si nu inteleg (poate imi explicati voi!) despre ce stabilitate este vorba?
Stabilitate in prostie, in saracie,in frica, in intuneric sau poate stabilitatea in abandonarea acestei tari pentru o munca in strainatate ce o fac sute de parinti pentru a-si pune pe picioare familia!?
Ma uit la vecinii astia ai mei si nu pot sa inteleg eu firea aceasta a moldovanului de „cioban mioritic” , Doamne oare de ce is asa de naivi moldovenii??? muncesc ca niste robi, dar cind vine vorba sa lupte pentru ceea ce au, se dau cu fundurile la gard … toata viata si-o sacrifica pentru lucratul pamintului dar sa-l apere nu pot, se tem chiar si de propria umbra iar cind „vad” din sursele domnului Voronin nit,moldova1 (caci celelalte posturi tv si indeosebi protv-ul oglindesc realitatea asa cum este ea, nu cum ar vrea seful statului, si de aceea nu mai ajung sa fie vazute de toata populatia R.M. , ci doar asa de centru ca sa nu se spuna ca e incalcata libertatea presei ) cum tineretul se lupta cu guvernarea comunista prin acte de huliganisms (sustinuti ba de PL.,PLDM.,AMN., ba de Romania ba de Statii ba de nustiu mai cine mai viseaza acolo domnul Voronin) isi pun miinile in cap si isi fac cruce cu speranta ca multstimatul sef de stat nu se va supara tare pe bugetari si nu le va taia salariile si nu va scumpi tare preturile la produse.
Mda… in frumoasa tara traim !
Unde asta in lume s-a mai vazut asa tara unde statul isi bate capul nu pentru majoritate ci pentru minoritate! in ce tara a lumii s-a mai vazut ca nu imigrantii sa invete limba bastinasilor ci invers asa cum facem noi cu rusii a?! Iar apoi sa vezi la televizor cum un rus inflacarat striga sa-si ia Romania ghearele de pe Moldova si „gnati ih nada kak sobak dranih” ..omule tu insusi de unde ai venit a? din Russia pai draga acolo sa si iti fie locul, iar daca nu stii cu adevarat ce a avut loc pe data de 7 aprilie pai mai inainte informeaza-te din surse adecvate si apoi exprima-ti parerea fara de a insulta un stat ce nu poate duce nici o responsabilitate pentru birfele ce se spun despre el.
Defapt daca e sa te gindesti nu e un fapt de mare mirare! cu un asa sef de stat ce nici cultural nu poate vorbi, nici de pe foie un text nu poate citi nu e nimic de mirare, si cind inca te mai gindesti ca omul asta se bate in piept si spune ca el vorbeste „moldoveneste” in general e greu de inteles ce e cu tara ce o reprezinta.
Scriu aceste rinduri si parca ma impunge in suflet un fel de rusine pentru ca si eu sunt cetatean al R.M. , cetatean al unei republici ce unii cred ca e undeva acolo printre cele mai slab dezvoltate tari ale Africii,cetatean al unei republici in care guverneaza coruptia si minciuna, cetatean al unei republici in care nimeni nu e sigur in ziua de miine doar in caz ca are „neamuri in parlament”, cetatean al unei republici ce e gata sa te dea afara din teritoriul ei pentru o munca undeva peste hotare de unde sa trimiti bani in dezvoltarea ecomomiei mafiote, cetatean pentru care in timpul alegerilor electorale aleg mortii, pensionarii crescuti in conceptii comuniste si alti oamneni cumparati. Mi-e rusine oamni buni, mi-e rusine cind vad ca altii au pierdut aceasta rusine si vad in faptele date un lucru normal.
Ma bucura insa un singur lucru, si anume faptul ca sunt in tara asta oamni culti ce sunt capabili sa analizeze situatiile create si sa vada esenta lucrurilor, sunt oamneni ce sunt gata sa lupte pentru bucata data de pamant Basarabean, sa nu cedeze provocarilor ce vin asupra noastra ci sa actioneze calculat si in conformitate cu legea caci numai asa putem invinge.

DUMNEZEU SA NE BINECUVINTEZE PE NOI TOTI